Nyheder

Skal Jeres kommune være en af de 14 udvalgte projektkommuner? Ansøg nu!

Kombu søger samarbejdskommuner til et gratis forløb, som giver gratis opkvalificering af personale og hjælp til at implementere indsatser overfor målgruppen i kommunen. Skal jeres kommune være en af de 14 udvalgte projektkommuner? Læs mere og ansøg nu!

 

Som samarbejdskommune får man altså hjælp til tidlig opsporing samt indsatser for børn, der lever i hjem med psykisk sygdom. Forløbet er gratis, men for at blive projektkommune kræver det, at man i første omgang nedsætter en tværfaglig arbejdsgruppe, hvor der både er repræsentanter fra skole og institutionsområdet samt fra voksenområdet.

Som projektkommune kan man vælge to forskellige modeller for forløbet.

Model 1.

  • Opstartsmøde med styregruppen
  • Uddannelse af 20 faglige fyrtårne
  • E-learning til fagpersoner
  • Sparring til implementering af tidlig opsporing

Model 2.

  • Opstartsmøde med styregruppen
  • Uddannelse af 20 faglige fyrtårne
  • E-learning til fagpersoner
  • Uddannelse af 4 gruppeledere
  • Sparring til implementering af børnegrupper samt tidlig opsporing

Du kan læse mere om, hvad de enkelte modeller indeholder samt se, hvordan I ansøger ansøgningsskemaet nedenfor.

Vil I være samarbejdskommune? Læs mere og ansøg her!

Ansøgningsskema til samarbejdskommuner

Åbningsreception af Kombu 

Tirsdag den 29. september åbnede de virtuelle døre, da det nye Kompetencecenter åbnede ved en åbningsreception hos Psykiatrifonden. Grundet corona-begrænsninger fik kun 50 mennesker mulighed for at overvære åbningsreceptionen mens 1500 mennesker fulgte med på livestram af arrangementet.

På dagen fik deltagerne - fysisk som virtuelt - et større indblik i, hvad det nye kompetencecenter bringer til verden, og herefter fik deltagerne en større indsigt i, hvad det betyder for et barn at vokse op i en familie med psykisk sygdom af professor i børne og ungdomspsykiatri i Region H, Anne Thorup. Programmet sluttede af med et rørende oplæg af Peter Øvig Knudsen, som med garanti gav alle deltagere en lille klump i halsen. I oplægget fortalt Peter om sin egen opvækst i en familie, hvor moderen havde psykisk sygdom, og hvordan dette har trukket spor gennem hele hans liv og videre ind i sit eget liv som far. På trods af corona-restriktioner blev det fantastisk lancering af det nye Kompetencecenter.

Se eller gense åbningsreceptionen i livestreamet her