KOMBU 2.0 - Støtte til Børn og Unge i Familier med Psykisk Sygdom

KOMBU er et nationalt kompetencecenter dedikeret til at sikre, at børn og unge, der vokser op i familier med psykisk sygdom.

Front kombu

Kombu 2.0: Støtte til Børn og Unge i Familier med Psykisk Sygdom

KOMBU er et nationalt kompetencecenter dedikeret til at sikre, at børn og unge, der vokser op i familier med psykisk sygdom, får samme muligheder for at leve et selvstændigt liv i trivsel som andre. Med visionen om at reducere risikoen for negativ påvirkning af psykisk sygdom på disse børn og unges liv, arbejder KOMBU 2.0 målrettet på at opkvalificere fagpersoner og udvide indsatsen til flere kommuner og regioner i Danmark.

Erfaringer og Vidensdeling:
I denne projektperiode kombineres erfaringer fra otte kommuner med forskningsviden om implementering af praksisændringer. Projektet sigter mod at udvide anvendelsen og udbredelsen af kompetencecentret til flere kommuner og regioner. Ambitionen er desuden at systematisk arbejde med opsporingsaktiviteter i regionerne, herunder identifikation af børn og unge af forældre tilknyttet voksenpsykiatrien

Nye Samarbejder:
KOMBU åbner op for nye samarbejder med aktører, herunder privatpraktiserende psykiatere, læger og psykologer, der er i direkte eller indirekte kontakt med familier ramt af psykisk sygdom. Formålet er at øge opmærksomheden på børnenes trivsel og styrke støtten til hele familien.

Udbredelse af Viden og Indsatser:
Med omkring 310.000 børn og unge i Danmark, der vokser op med en forælder med psykisk sygdom, og mindst 30.000 med en søskende i samme situation, er behovet for viden og støtte stort. KOMBU fortsætter med at udbrede opsporing og støtte til disse børn og unge gennem samarbejder med kommuner, regioner og andre relevante aktører.

Front kombu

 

Vil du Vide Mere?

 Hent KOMBU pjecen her: