Kunne gratis opkvalificering være noget for dig?

Er du lærer eller pædagog i en kommunal eller privat skole/ institution, så har du mulighed for at tilmelde dig vores gratis opkvalificeringskursus ”Faglig fyrtårn”

x

Vil du være i stand til at støtte børn i familier med psykisk sygdom? Og få viden og værktøjer til arbejdet? Så kan du nu få en gratis 2 dages kursus ’Faglig Fyrtårn’ ved Kombu – Det Nationale Kompetencecenter for Børn og Unge i familier med psykisk sygdom.

Kombu har indtil nu samarbejdet med en række kommuner om mere omfattende tiltag, der har hjulpet kommunerne til at opspore og iværksætte indsatser for børn og unge i familier med psykisk sygdom. I 2022 går vi nu bredere ud og tilbyder opkvalificering til enkeltenheder såsom daginstitutioner eller skoler. Med denne opkvalificering vil I på jeres enhed kunne få et særligt fokus på pårørende børn og unge. Kombu er indtil udgangen af 2022 finansieret af satspuljemidler, hvorfor vi i den periode kan tilbyde gratis opkvalificering til fagpersoner.

Kurset indeholder:

Kurset forløber over to dage, hvor hver dag har forskellige temaer, hvorefter du er uddannet Fagligt Fyrtårn. På kurset får du b.la.:

  • Viden om diagnoser, psykisk sygdom og dennes påvirkning af forældreevnen.
  • Viden om hvordan det er at vokse op i en familie med psykisk sygdom samt barnets/den unges behov for information om sygdom og behandling.
  • Viden om pårørende børn og unges reaktioner og behov – herunder tegn på mistrivsel.
  • Kendskab til undersøgelse omhandlende indsatser og arbejdsgange for målgruppen i kommunalt regi.
  • Viden om konkrete redskaber til fagfolk, der kan anvendes i dialogen med det pårørende barn/unge samt i dialogen med forældre.
  • Viden om og indføring i konkrete redskaber til arbejdet med målgruppen - som har såvel et forebyggende som intervenerende sigte.
  • I Kombu tilbyder vi støtte og vejledning til jeres enhed, så i kan komme godt i gang med arbejdet.

Hvilke kriterier er der for at deltage i kurset:

  • Man kan sende op til to medarbejdere afsted på Faglig fyrtårn-uddannelse. Disse medarbejdere må til daglig gerne have en vejledende funktion over for kollegaer såsom AKT-lærere eller lignende
  • Inden kurset skal kursusdeltagerne sammen med deres daglige leder se en fremsendt introfilm til kurset
  • Alle medarbejdere på jeres enhed skal efter kurset gennemgå en opkvalificering via e-learning, som kan gennemføres på 45 minutter, og som i dag ligger på Kombu.dk.

Du kan læse mere og tilmelde dig uddannelsen her  https://kombu.dk/uddannelse/fagligt-fyrtaarn