Psykisk sygdom og forældrerollen

Videoer som gør dig klogere på psykisk sygdom, og hvordan det påvirker forældrerollen.

Voksen snakker med børn

Man er ikke sin psykiske sygdom

Cirka hver 3. voksen vil på et eller andet tidspunkt i livet opleve psykiske problemer eller symptomer på en psykiatrisk diagnose. En psykiatrisk diagnose er egentlig blot et navn for en gruppe samtidige symptomer, der udgør en bestemt psykisk sygdom eller tilstand. Psykisk sygdom er altså ikke noget, man ER, men en sygdom, man HAR – og mange lever et godt liv med deres diagnose.

Det fortæller professor og speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri, Anne Thorup, mere om i denne video: 

 


Psykisk sygdom hos forældre påvirker barnet

Af voksne, som rammes af psykisk sygdom, har ca. 20 % børn, som er afhængige af dem. At blive ramt af en psykisk sygdom kan have væsentlig betydning for forældreevnen. Det skal dog understreges, at mange forældre med psykisk sygdom vælger at prioritere deres energi, så de kan varetage forældrerollen godt.

Professor og speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri, Anne Thorup, fortæller i denne video om, hvordan familien påvirkes af psykisk sygdom:


Forstå hvordan børn påvirkes, når deres søskende har en psykisk sygdom

Søskende til børn med psykisk sygdom er ofte en overset målgruppe, selvom de er i stor risiko for mistrivsel.

Professor og speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri, Anne Thorup, fortæller i denne video om, hvordan psykisk sygdom hos søskende kan påvirke barnet:


Tegn på og årsager til mistrivsel blandt børn

Børn, som vokser op i en familie med psykisk sygdom, er konstant på overarbejde. Børns reaktioner på svære vilkår kommer til udtryk på mange forskellige måder og kan også være udtryk for andre problematikker. Men uanset hvad der er årsag til, at barnet viser tegn på mistrivsel, så er det altid de voksnes ansvar at reagere og blive nysgerrige.


 

Indhold